Matrem – Tanacetum parthenium

20,00 kr.

Matrem er flerårig 30–45 cm høj buskagtig plante, som er meget hårdfør. Nem at udså og ikke særlig krævende. Den trives i både sol og halvskygge og kommer igen og igen, år efter år.

Tåler brutal nedklipning og selvsår sig selv villigt.

Nem plante også til krukker og fin buketplante.

Beskrivelse

Matrem er flerårig 30–45 cm høj buskagtig plante, som er meget hårdfør. Nem at udså og ikke særlig krævende. Den trives i både sol og halvskygge og kommer igen og igen, år efter år. Tåler brutal nedklipning og selvsår sig selv villigt. Nem plante også til krukker og fin buketplante.

Matrenmer en gammel lægeplante, som kom hertil med munkene i 14-1500-tallet. Stammer oprindeligt fra Balkan og Lilleasien og er i familie med andre kurvblomstrende planter som balsam og rejnfan.
Den har været anvendt mod migræne, menstruationsforstyrrelser, mavesmerter og feber.
Den er ikke en oprindeligt dansk hjemmehørende plante, men har været så mange år i Danmark, at insektlivet har tilpasset sig planten.

Bladene har ved berøring en kraftig duft, nærmest kamferagtigt, og de smager bittert. Der er kun konstateret få bivirkninger med mavetarmgener og hududslet. Putter man bladene direkte i munden, kan det give sår i munden hos nogle mennesker.

Matrem og insekter: Fantastisk insektplante, som tiltrækker store flokke af bier, sommerfugle og svirrefluer.

Yderligere information

Vægt 8 g