Honningurt – Phacelia tanacetifolia

20,00 kr.

Honningurt ynder fuld sol til ganske let skygge. Fugtighed i vækstperioden frem til blomstring er vigtig. Blomstrer fra fra juni til oktober.

Etårig. Rigtig god nektar- og pollenplante, samt god grøngødningsplante.

Beskrivelse

Honningurt er et-årig og er ikke hjemmehørende i Danmark. Den er naturligt forekommende i Californien, Arizona, Nevada og i den nordlige del af Baja California i Mexico. Alle steder findes arten på tørre klippeflader i op til ca. 1.500 m højde på steder med fuld sol til ganske let skygge. Jorden skal være gruset, næringsfattig og neutral eller basisk. Fugtighed i vækstperioden frem til blomstring er vigtig.

Selv om Honningurt ikke er hjemmehørende i Danmark, fungerer den alligevel som en rigtig god nektar- og pollenplante, som giver næring til insekter i den lange blomstringstid fra juni til oktober.

Planterne kan sjældent overvintre og frøet overvintrer også meget dårligt. Så den skal helst udsås hvert år.

Til gengæld fungerer den fint som grøngødningsplante og kan sås mellem grøntsager. Ved at så Honningurt mellem grønsagsrækkerne viser forsøg, at bladlus’ angreb mindskes gevaldigt. Samtidig er den jo rigtig smuk. Når Honningurt sås efter høst i havens bede, sørger den for at få bedene til at se smukke ud og hæmme ukrudt og kan efter afblomstring graves ned i jorden og derved give jorden en sund vitaminindsprøjtning.

Yderligere information

Vægt 8 g