Dunet Dueurt – Epilobium parviflorum

20,00 kr.

Dunet dueurt er en flerårig, 30-80 cm høj plante i natlys-familien. Dueurt-arterne er vært for Danmarks største natsværmer, Dueurtsværmer

Beskrivelse

Dunet dueurt (Epilobium parviflorum) er en flerårig, 30-80 cm høj plante i natlys-familien. Arten ligner lådden dueurt, men den er mindre, med kortere kronblade, der har en længde på 7-11 mm. Planten er håret med ens lange hår og kun kirtelhåret foroven.

Dueurtsværmer
Dueurtsværmer

I Danmark er dunet dueurt almindelig ved søer, vandløb og kær

Dunet dueurts frugter er aflange, smalle frøkapsler. når frøene er modne, åbner kapslerne sig på langs og ruller de 4 klapper op. Frøene har desuden lange uldhår og spredes med vinden. Når en frøkapsel ser tør og moden ud, kan den rulles let mellem fingrene og så springer den op og uldhårene med de bittesmå frø, vælter ud.

Dueurt-arterne er vært for Danmarks største natsværmer, Dueurtsværmer. Den kan blive over 7 cm i vingefang og har de smukkeste lyserøde og brunlige farver. Larven spiser blade fra dueurt-arter samt Gederams og når det er tid til at forputte sig, graver den sig ned i jorden. Den dukker op igen i maj-juni, når der igen er masser af mad til de nye larver.

Yderligere information

Vægt 8 g