Viser alle 10 resultater

 • Kongepen

  Alm. Kongepen – Hypochoeris radicata

  20,00 kr.

  Almindelig kongepen er en 30-40 cm høj urt, og er en typisk plante fra Kurvblomst-familien.

  Alm Kongepen kaldes også for falsk mælkebøtte, og ligner til forveksling hørst-borst og Høgeurt. Den indeholder som mælkebøtten mælkehvid saft i stænglen og bladene, men blomstrer senere end mælkebøtten (fra juni til august).

 • Hørplante

  Almindelig hør – Linum usitatissimum

  20,00 kr.

  En spinkel, opret énårig plante med spredte, helrandede og elliptiske blade. Over- og undersiderne er ensartet grågrønne. Blomsterne er klart blå og regelmæssige og bæres i små stande for enden af stænglen.

  Frøene spirer villigt på egnede voksesteder. Rodnettet er fint forgrenet og dybtgående. Planten laver jordtræthed allerede efter ét år, så den bør udsås forskellige steder år efter år.

 • Dunet Dueurt

  Dunet Dueurt – Epilobium parviflorum

  20,00 kr.

  Dunet dueurt er en flerårig, 30-80 cm høj plante i natlys-familien. Dueurt-arterne er vært for Danmarks største natsværmer, Dueurtsværmer

 • Engbrandbæger

  Engbrandbæger – Jacobaea vulga

  20,00 kr.

  Engbrandbæger er en dansk hjemmehørende art, og bliver 40-100 cm høj med opret vækst hvor de små gule kurvblomster sidder øverst i en stor skærm.

 • Kvan

  Kvan – Angelica archangelica

  20,00 kr.

  Kvan er en toårig plante i skærmplantefamilien. Den danner det første år blot en bladplante – stor, grøn og frodig bliver den. Andet år skyder den i juni-juli en ca. 150 cm høj stængel med en kuglerund skærm med små gul-grønne blomster.

  Kvanfrø er kuldespirende, så de udsås bedst om efteråret. Dog kan man få kvan til at spire ved 14 dage i fugtig jord i køleskabet og så udså om foråret.

 • Lådden Dueurt

  Lådden Dueurt – Epilobium hirsutum

  20,00 kr.

  Lådden dueurt er en kraftig plante med en lådden, opret stængel. Dueurtens blomster er rosenrøde eller lilla og består af 4 kronblade samt en aflang og forlænget blomsterbund, der ligner en stilk. Blomsterne sidder i klaser og bestøves især af bier.

  Den bliver 70-150 cm høj og blomstrer i juli-september.

 • Lancet Vejbred

  Lancetbladet vejbred – Plantago lanceolata

  20,00 kr.

  Lancetbladet Vejbred spreder sig ivrigt og er en flerårig grøn urt, der har lange, silketynde, bladløse stængler på 10-40 cm med korte, nærmest kogleagtige hoveder der bærer frø. Rundt om disse er en krans af lange, lancetformede lysegrønne blade, som er spiselige.

  Bladene er rige på A- og E-vitaminer og Jern og smager godt i friske salater, men kan også koges eller steges i tærter, gryderetter eller urtefrikadeller.

  Selv om planten er vindbestøvet har den stor betydning for små insekter som skjulested især om vinteren, da planten overvintrer med grønne bladrosetter.

 • Matrem

  Matrem – Tanacetum parthenium

  20,00 kr.

  Matrem er flerårig 30–45 cm høj buskagtig plante, som er meget hårdfør. Nem at udså og ikke særlig krævende. Den trives i både sol og halvskygge og kommer igen og igen, år efter år.

  Tåler brutal nedklipning og selvsår sig selv villigt.

  Nem plante også til krukker og fin buketplante.

 • Rejnfan

  Rejnfan – Tanacetum vulgare

  20,00 kr.

  Rejnfan er en flerårig, krydret duftende urt, der bliver 50-120 cm høj og ynder solåbne voksesteder i det åbne land.

  Rejnfan danner nye, tætte bestande ved hjælp af sine kraftige, grenede jordstængler, som kan fortrænge andre planter. Kan udsås hele året, men bedst om efteråret, hvor den danner bladrosetter, som overvintrer

 • Vild gulerod

  Vild gulerod – Daucus carota

  20,00 kr.

  Vild gulerod er en to-årig, smuk ca. 80 cm høj skærmblomst. Danner meget store hvide skærme, der har lethed og ynde. Ligner lidt et gennemsigtig brudeslør med en lille rød plet i midten af skærmen.

  Kan sås hele året: Sås den i vinterhalvåret, vil frøene først spire det efterfølgende år. Sås den i foråret eller forsommeren frem til ca. medio juli, vil planten blomstre den efterfølgende sommer. Den er god til at selvså sig selv, så vælg et blivende sted til vild gulerod, hvor den kan stå i fred.

  Blomstrer fra juli til september, hvor de lukkede, visne frøskærme dannes.