Viser alle 6 resultater

 • Hørplante

  Almindelig hør – Linum usitatissimum

  20,00 kr.

  En spinkel, opret énårig plante med spredte, helrandede og elliptiske blade. Over- og undersiderne er ensartet grågrønne. Blomsterne er klart blå og regelmæssige og bæres i små stande for enden af stænglen.

  Frøene spirer villigt på egnede voksesteder. Rodnettet er fint forgrenet og dybtgående. Planten laver jordtræthed allerede efter ét år, så den bør udsås forskellige steder år efter år.

 • Hjulkrone

  Hjulkrone – Borago officinalis

  20,00 kr.

  Hjulkrone er et-årig og sætter isblå blomster og blomstrer over en lang periode.

  Planten bliver ca. 60 cm høj og dens blomstringsperiode er juni til oktober. Den sætter blomster hele sommeren igennem. Den skal placeres solrigt.

 • Lancet Vejbred

  Lancetbladet vejbred – Plantago lanceolata

  20,00 kr.

  Lancetbladet Vejbred spreder sig ivrigt og er en flerårig grøn urt, der har lange, silketynde, bladløse stængler på 10-40 cm med korte, nærmest kogleagtige hoveder der bærer frø. Rundt om disse er en krans af lange, lancetformede lysegrønne blade, som er spiselige.

  Bladene er rige på A- og E-vitaminer og Jern og smager godt i friske salater, men kan også koges eller steges i tærter, gryderetter eller urtefrikadeller.

  Selv om planten er vindbestøvet har den stor betydning for små insekter som skjulested især om vinteren, da planten overvintrer med grønne bladrosetter.

 • Matrem

  Matrem – Tanacetum parthenium

  20,00 kr.

  Matrem er flerårig 30–45 cm høj buskagtig plante, som er meget hårdfør. Nem at udså og ikke særlig krævende. Den trives i både sol og halvskygge og kommer igen og igen, år efter år.

  Tåler brutal nedklipning og selvsår sig selv villigt.

  Nem plante også til krukker og fin buketplante.

 • Rejnfan

  Rejnfan – Tanacetum vulgare

  20,00 kr.

  Rejnfan er en flerårig, krydret duftende urt, der bliver 50-120 cm høj og ynder solåbne voksesteder i det åbne land.

  Rejnfan danner nye, tætte bestande ved hjælp af sine kraftige, grenede jordstængler, som kan fortrænge andre planter. Kan udsås hele året, men bedst om efteråret, hvor den danner bladrosetter, som overvintrer

 • Røllike

  Røllike – Achillea millefolium

  20,00 kr.

  Røllike er en 30-40 cm høj urt med en kraftig hvid, skærmformet blomsterstand, som består af mængder af små, hvide blomster, der hver har en diameter på 6-7 mm.
  En del røllikeblomster får et lyserødt skær med tiden.
  Bladene er helt særlige og lette at kende, idet de er aflange og ekstremt findelte.

  Røllike er insektbestøvet, og de små nøddeagtige kapsler spredes normalt om vinteren ved vindslyngning.

  Trives på lysåben, tør bund, dog ikke på de mest næringsfattige jorder