Viser alle 11 resultater

 • ALM. KÆLLINGETAND - Lotus corniculatus

  Alm. Kællingetand – Lotus corniculatus

  20,00 kr.

  Kællingetand trives på næringsfattige overdrev i fuldt sollys. Den er kvælstofsamlende og bliver 10-30 cm høj. Vigtig insektplante for bla. Blåfugl og Gråbåndet Bredpande. Flerårig med lang blomstringstid. Kan udsås forår og efterår.

  Indhold: Nok til ca. 50 planter.

 • Kongepen

  Alm. Kongepen – Hypochoeris radicata

  20,00 kr.

  Almindelig kongepen er en 30-40 cm høj urt, og er en typisk plante fra Kurvblomst-familien.

  Alm Kongepen kaldes også for falsk mælkebøtte, og ligner til forveksling hørst-borst og Høgeurt. Den indeholder som mælkebøtten mælkehvid saft i stænglen og bladene, men blomstrer senere end mælkebøtten (fra juni til august).

 • Engbrandbæger

  Engbrandbæger – Jacobaea vulga

  20,00 kr.

  Engbrandbæger er en dansk hjemmehørende art, og bliver 40-100 cm høj med opret vækst hvor de små gule kurvblomster sidder øverst i en stor skærm.

 • GLAT VEJBRED - Plantago major

  Glat Vejbred – Plantago major

  20,00 kr.

  Vejbred vokser stort set overalt. Kan sås direkte på friland hele året – også i den kolde periode. Bland frøet med lidt fint sand og drys blandingen ud ovenpå jorden. Riv let og vand forsigtigt, så alle de små frø ikke bliver skyllet væk. Dækkes blot med et tyndt lag jord.Flerårig. Kan sås både forår og efterår.

  40-50 frø pr. pose.

 • Valmue

  Korn-Valmue – Papaver rhoeas

  20,00 kr.

  Korn-Valmue er hjemmehørende i Danmark og er en en-årig plante, som i reglen er noget forgrenet foroven.

  Blomsterstilken er som resten af planten beklædt med stive udstående hår. Kronbladene er skarlagenrøde, indtil 4 cm brede, og ofte med en sort plet ved grunden. De nedre blade er fjerdelte med savtakkede afsnit.

 • Kvan

  Kvan – Angelica archangelica

  20,00 kr.

  Kvan er en toårig plante i skærmplantefamilien. Den danner det første år blot en bladplante – stor, grøn og frodig bliver den. Andet år skyder den i juni-juli en ca. 150 cm høj stængel med en kuglerund skærm med små gul-grønne blomster.

  Kvanfrø er kuldespirende, så de udsås bedst om efteråret. Dog kan man få kvan til at spire ved 14 dage i fugtig jord i køleskabet og så udså om foråret.

 • Lådden Dueurt

  Lådden Dueurt – Epilobium hirsutum

  20,00 kr.

  Lådden dueurt er en kraftig plante med en lådden, opret stængel. Dueurtens blomster er rosenrøde eller lilla og består af 4 kronblade samt en aflang og forlænget blomsterbund, der ligner en stilk. Blomsterne sidder i klaser og bestøves især af bier.

  Den bliver 70-150 cm høj og blomstrer i juli-september.

 • Lancet Vejbred

  Lancetbladet vejbred – Plantago lanceolata

  20,00 kr.

  Lancetbladet Vejbred spreder sig ivrigt og er en flerårig grøn urt, der har lange, silketynde, bladløse stængler på 10-40 cm med korte, nærmest kogleagtige hoveder der bærer frø. Rundt om disse er en krans af lange, lancetformede lysegrønne blade, som er spiselige.

  Bladene er rige på A- og E-vitaminer og Jern og smager godt i friske salater, men kan også koges eller steges i tærter, gryderetter eller urtefrikadeller.

  Selv om planten er vindbestøvet har den stor betydning for små insekter som skjulested især om vinteren, da planten overvintrer med grønne bladrosetter.

 • LIDEN SKJALLER - Rhinanthus minor

  Liden Skjaller – Rhinanthus minor

  20,00 kr.

  Udsolgt.

  Liden skjaller vokser på lysåbne steder. Er en halvsnylter og har græs som værtsplante. Holder derved græsset nede.

  10-30 cm høj med gule blomster. Frøene er samlet i kapsler, som rasler når de bliver tørre, hvilket har givet planten dens navn. Skjaller er et gammelt ord for larm, raslen.
  Flerårig. Ca. 100 frø.

 • Moskus Katost – Malva moschata

  20,00 kr.

  God bi- og insektplante med lang blomstringstid. Insekterne elsker den.

  Indhold: Nok til 100 planter. Kan forsås og udplantes med 5 planter pr m2.

 • PRIKBLADET PERIKON - Hypericum perforatum

  Prikbladet Perikon – Hypericum perforatum

  20,00 kr.

  Perikon ynder solrige næringsfattige steder. Blomstrer fra juli med ca. 40-50 cm høje blomsterklaser, som har en meget lang blomstringstid.

  Flerårig. Udsås forår og efterår. Meget små frø, som blandes med sand og vandes ned i jorden. Ikke tildækkes. 2-400 frø.